Lise mezunları askere ne zaman gider?

Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Lise mezunu askere ne zaman gider?

Lise mezunu askerlik tecil yaşı düz liseden mezun olanlar için mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıldır. Ancak bu süre en fazla 22 yaşınızı tamamladığınız yılın sonuna kadardır.

Lise mezunu askerliği uzatabilir mi?

Lise Mezunları İçin Askerlik Tecil Ettirme Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Lise mezunlarının kaç yıl tecil hakkı var?

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Lise mezunu asker kaç ay?

Zorunlu askerlik süresi, mezun olduğu eğitim düzeyi fark etmeksizin Türkiye'de 6 ay olarak uygulanıyor. İsteğe bağlı olarak askerlik hizmetini 12 ay yapan askerler, ikinci 6 aylık dönemde aylık maaş alıyor.

Lise mezunu askerde hangi rütbe?

Uzman çavuş, en az lise veya dengi okul mezunu olup muvazzaflık hizmetini çavuş rütbesi ile tamamlayanlardan, muvazzaflık hizmetini müteakip Türk Silahlı Kuvvetlerinin devamlılık arz eden teknik görev yerlerinde görev yapan, bu Kanun esaslarına göre istihdam edilenlerle, Yönetmelik'te belirtilen esaslara göre uzman …

18 yaşında askere gidilir mi?

18 yaşını doldurmuş ya da 12. sınıfı bitirmiş erkek ya da kadın askerliğe çağrılır.

Kimler askerlik erteleyebilir?

1. Kimlerin askerliği ertelenir? Aşağıda belirtilen hususları taşıyanların askerliği ertelenir. a. Vücutları askerliğe yarayacak şekilde büyümemiş olanların. b. Zamanla veya tedavi ile geçecek hastalıkları olduğu yoklama heyeti doktorları tarafından yapılacak muayene neticesinde anlaşılanların.

Tecil uzatma nasıl yapılır?

Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet'ten ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından yapılabiliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi gerçekleştirilebilir.